Kreikka-blogi - Kato Stalos, Kreeta

Tule kokemaan tunnelmia Kreetalle Kato Stalosin kylään tämän blogin mukana!

 

Kreikka - Kato Stalos

Matkalla 8.5. - 22.5.2011

 

 

 

 

REISSUN KUVAT

Suositut runot
Muistolauseet
Runo äidille
Runo eläkkeelle
Runo hääparille
Runo valmistuneelle
Runo ylioppilaalle
Kauneimmat vauvarunot
Lasten syntymäpäivä ikäruno
Kiitosruno opettajalle
Syntymäpäiväonnittelut

Onnitteluruno miehelle

Kaunein syntymäpäiväruno
Hauskat runot
Vappuruno kevätruno
Grattis på födelsedagen

 

Kaikki Kreikan matkat =>

22.5.2011  klo 6:07

Matkatavarat onnellisesti pakattu (mahtuivat Finnairin painorajoihin), viimeinen aamiainen aurinkoisella parvekkeella ja ADIOS! Neljän tunnin "mukava" kärvistely koneessa Helsinki-Vantaan kentälle. Ihanaa - kohta nähdään lapsenlapsia!

 

21.5.2011  klo 6:32

Ja meitäkö pienet jalkavammat mitenkään pitelisi paikoillaan, kun päivä paistaa ja tie kutsuu. Parin tunnin patikointi kukkuloille pilvettömän kirkkaan taivaan alla, tien varren kukkaloistoa haistellen, saivat unohtamaan varpaita hiertävät vesikellot. Jalkojen hiertymät nyt ovat reissuilla niin tuttua "kauraa", ettei niiden takia suurta huolta kanneta. Iltapäivää vietettiinkin jalkoja lepuuttaen vaakatasossa rannan aurinkotuolissa "Hotakaisen ja Snellmannin" hyvässä seurassa.

 

20.5.2011  klo 6:51

Tänään vaelluspäivä Kato Stalosista ylös kukkuloille, jos pikku tassuset vielä toimii. Eilinen pitkä kävely Haniasta kohti kotia (loppumatka bussilla) kladiaattorisandaaleilla oli  kova rasitus jaloille. Muutoin letkeän mukava lorvailupäivä Haniassa lasipohjavenereissuinneen.

 

 

19.5.2011  klo 7:23

Tänä aamuna auto luovutetaan takaisin vuokraamoon. Eilen saatiin vielä nauttia uusista kokemuksista Kourna-järven maisemissa. Georgiopoulin pikku kaupungissa aallonmurtajalla paistateltiin mukavasti päivää, mutta hupsista - äkillinen sadekuuro hääteli ajelemaan kohti kotiluukkua. Autoillen tsekattiin sentään ensin tulevien päivien vaellusreittejä ylös oliivilehtoihin.

 

18.5.2011  klo 7:00

Parin tunnin vaellus Delianan solassa antoi mukavaa vaihtelua alkaneelle viikolle. Vuohien kiipeilyä vuorenrinteessä seuraten matkanteko sujui kuin itsestään. Ruuhkaa ei polulla ollut; pari muutakin pariskuntaa oli sentään uskaltautunut reippailemaan kauniissa luonnossa. Kylmä olut ja evässämpylät maistuivat taivalliselta vaelluksen jälkeen Alfaratan kivikkorannalla.

 

17.5.2011  klo 7:13

Talviturkki heitetty! Merivesi oli eilen 21-asteista Stavrosin lahdessa ja tuntui auringon paahtamalla iholla jäätävän kylmältä. Matkan varrella lorvittiin isossa Jumbossa, josta saatiin ostoskoriin lasten tuliaiset.

 

16.5.2011  klo 7:12

Rauhallisen sunnuntai aamun kruunasivat omassa kotiuunissa paistetut "karjalanpiirakat" = Lidlistä hankitut raakapakaste feta-kinkkupiiraat ja makeat kanelijuustopiirakat, joita otettiin myös evääksi päivän retkelle Polyriinian solaan ja Kissamosin kaupungin sataman lähellä oleville rantakallioille.

 

15.5.2011  klo 6:27

Katson autiota hiekkarantaa - niinhän sitä aamuhetkenä luuli. Kahdestaan saatiin aloittaa päivä Falasarnan autiolla rannalla saaren luoteisnurkassa. Paikka on varmaan suosittu  sesonkikautena, mutta näin kauden alussa ei turisteja vielä ole riesaksi asti. Puolen päivän jälkeen saatiin ympärillemme jenkkisotilaita ja viikonloppua viettäviä kreetalaisia.

JA KUKAAN EI TULLUT PERIMÄÄN AURINKOTUOLIEN VUOKRAA!!!!!!

 

14.5.2011  klo 7:13

Oi ihana armas aurinko - vihdoinkin! Lekottelu rauhallisella aurinkorannalla Stavroksen (Zorbas elokuvan) matalaa lahtea katsellen ja kirjan lukemisesta nauttien tuntui tosi mukavalta. Tänne palataan vielä loman aikana rauhoittumaan ja uimaan!

 

13.5.2011  klo 6:55

Hui, olipa kolean tuulen päivä! Onneksi kanjoneissa ei tuuli haittaa, niinpä lenkkarit jalkaan ja kohti sisämaata. Tunnin reipas lenkki appelsiini- ja sitruunalehdoissa, kanoja ja vuohia ihmetellen ja maalaisilman hajuja nuuskien - ei hassumpi lomapäivän ohjelma.

Lisää liikuntaa tuli ihan itsestään Doulianan, Almiridan ja Kalivesin katuja mittaillessa, tuulesta huolimatta. Luvassa säätilan paraneminen tälle  päivälle - toivossa on hyvä elää!

 

12.5.2011  klo 5:38

Kotomaassa eilen +26, Kreetan aamupäivä +16 astetta. Eipä sää voi meitä säikyttää. Päivän ohjelmassa Agios Nikolaos, Malia, Rethymnon. Rauhallinen koti-ilta hiushuoltoineen ja leipomuksineen!  Huoneiston uunissa paistettiin herkullisia täytettyjä baguetteja ja pasteijoita - melkein kuin kotioloissa!

 

11.5.2011  klo 7:13

Olipa pilvinen, tuulinen aamu - sopiva hetki hypätä pikku Getsiimme ja hurauttaa läpi oliivilehtojen ja viinitarhojen Ierapetran kaupunkiin. Tähän aikaan vuodesta hotellihuoneen saaminen rantakadulta merinäköaloineen ilman ennakkovarausta ei tuota mitään ongelmaa. No problem - kaikki järjestyy!

 

10.5.2011  klo 7:03

Mies sai lääkkeensä ja Lidelin hyllyjä silmäillessä löytyivät aamiaistarvikkeet, oluet, ouzot ja Retsinat....

...kaikki erittäin edulliseen hintaan. Ensimmäisellä eväsretkellä kivikkoisella Kokinon rannalla ei kovin kauan viihdytty, kun tuulen pirulainen keksi vaihtaa suuntaa ja bikineissä alkoi olla kylmää. Hotellin uima-altaalla vietetty iltapäivän hetki pelasti sentään tilanteen.

 

9.5.2011  klo 7:08

Että osaa ihminen olla väsynyt!!!!!  Koisasin koneessa koko matkan, heräten vain välillä syömään aamiaseksi tarjoiltua kolmea nakkia ja pyttipannua.Tänä aamuna meille tuodaan vuokra-auto hotellille, joten normaali lomailu voi alkaa ja päästään ostoksille täydentämään ruoka- ja juomavarastoja. Miehellä on tohtorille asiaa, kun hönöpää unohti verenpainelääkkeensä kotiin. Muuten menee mukavasti!

 

 

8.5.2011  klo 4:40

Onnea Äideille!  Tämä äiti istahtaa koneeseen ja viettää merkkipäivää ilman lastaan ja lapsenlapsiaan Kreetalla. Josko mies vaikka hemmottelisi ja veisi syömään stifadoa johonkin rantatavernaan? Mukavaa päästä hetkiseksi kotiympyröistä - ehkä unikin taas maittaa uudessa ympäristössä!

   
 

Kreikka-sivut

 
  Matkakertomuksia, blogeja, matkakuvia, tietoa paikkakunnittain....  

 

 

 

 

Mitä matkalle mukaan

 

Tunnisteet: matkakertomus Kreikka, Kreikan matkakertomuksia, Kreikka blogi, Kreikan matka, Kreikan kuvia, kokemuksia Kreikasta, Kreeta matkakertomus, Kreeta blogi, Kreeta kuvia, matkakohde Kato Stalos