Espanja-blogi / Teneriffa

Matkakokemuksia

Tule kokemaan tunnelmia Teneriffan saarelle tämän blogin mukana!

 

 

Bigin oma sivu

Teneriffa - Puerto de la Cruz

tammi-helmikuussa 2012

 
     
 

Koko reissun kuvat täältä

 

 

 

   
   

 

  Fuengirola  v. 09
  Puerto de la Cruz  v. 08
  Las Palmas  v. 08
 

Puerto de la Cruz  v. 06

 

Barselona v. 99

 

Puerto de la Cruz  v.88

 

Puerto de la Cruz  v. 86

 

San Augustin  v. 86

 

Mallorca  v. 81

 

Las Palmas  v. 75

 

Las Palmas  v. 75

 

Las Palmas  v. 73

 

Torremolinos  v .72

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Suositut runot
Runo eläkkeelle
Runo hääparille
Rakkausruno
Kiitos runo päiväkotiin
Ristiäisruno
Lasten syntymäpäivärunot
Muistovärssyt
Osanotto suruun runo
Lyhyitä muistolauseita
Runo ystävälle
Runo vauvalle
Lasten ikärunot
Runo rippilapselle
Runo valmistuneelle
Runo ylioppilaalle
Syntymäpäiväpuhe
Kiitos runo opettajalle
Runo isälle
Jouluruno
Grattis på födelsedagen

5.2.2012 

Sain tekstarin juuri ennen koneen lähtöä, että minulle on varattu huomiseksi hammaslääkäriaika Kaarlinklinikalle Tallinnaan. Kiirettä pitää, jos sinne aikoo ennättää. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että joku on poissa ollessani esiintynyt minuna ja ajatellut tarvitsevansa hammaskaluston kunnostusta. Mutta kuka?? Siitäpä aion nyt ruveta ottamaan selvää!

 

 

4.2.2012

Harmaa päivä Puerto de la Cruzissa, vaikka aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta. Harhailtiin hyisen viimaisia katuja sinne tänne. Aurinkoisen kahvilan pöydän ääressä vietettiin hiljainen hetki ajatellen ystävää, jonka muistotilaisuuteen lähiystäväpiiri kotimaassa oli kokoontunut. Mielen täyttää vain alakulo ja hiljaisuus....

Huomisaamuna edessä paluu kotimaahan.

 

 

3.2.2012

Kovin on suppeaa iltahuvitusten tarjonta - käppäilyä rantaboulevardilla ja illallistamista kadun varren kuppiloissa, jonka jälkeen suunnistaakin jo kohti (ah niin ihanaa) omaa punkkaansa. Keksittiinpä sentään poikkeus rutiineihin, kun vihdoin jaksettiin valvoa vähän myöhempään. Hotellin baarissa saatiin katsella tanssivia espanjalaisia "vanhuksia". Olisihan sen miehenkin saanut innostumaan parketille muutaman ylimääräisen viskilasillisen jälkeen, mutta sitten en MINÄ olisi enää innostunut, joten annetaanpa tanssimisten tällä erää jäädä tanssimatta.

 

 

2.2.2012

Kun näillä reissullansa katselee meitä eurooppalaisia, ei voi olla huomaamatta, miten paksusti meillä menee. "Hyvinvointi" näkyy vartalon tukevuutena; no mitäpä tuosta, jos terveys sen kestää. Eilen ihastelin miehelle kaupan kassalla peräämme purjehtinutta uhkeaa tummaa donnaa, joka ei kilojaan piilotellut - kerrassaan upeasti kannettu kroppa. Olosuhteiden pakosta taidankin ryhtyä samanlaiseksi donnaksi - vaaleana versiona.

 

 

1.2.2012

Voi miten onnellisia nyt ollaan, kun juoksentelut nettiyhteyksien perässä ovat taaksejäänyttä elämää (ainakin toivottavasti)! Ei se kasinon nurkkaus, josta oli muodostumassa päivittäinen olohuoneemme sähköpostien lukemisineen ja asioiden hoitamisineen, ollut mitenkään huonompi juttu, mutta kyllä omassa huoneessa oleva verkkoyhteys on paljon kätevämpi ja mukavampi.

 

 

31.1.2012

Pientä esimakua lähestyvästä kotimatkasta käytiin hakemassa Teidellä, jossa lämpötila oli aamuvarhaisella nollan tuntumassa. Villapaita ja pitkäthousut oli vaihdettava kiireen vilkkaa ranta-asuksi, kun vuorelta laskeuduttiin alas meren rannalle. Hieno päivä kokosi rannan täyteen enemmän tai vähemmän broilerinkoipien näköisiä kehon käristäjiä.

 

 

30.1.2012

Sunnuntain pilvinen, sumuinen sää myrkytti mieltä, vaikka kuinka oli tehnyt itselleen selväksi, ettei talvikuukaudet näillä leveysasteilla ole mitään takuuvarman auringon paikkoja. Eikä olotilaa helpottanut iltakaan - pakko oli jäädä illastamaan "kotikadun" kuppilaan hyisesti puhaltavan tuulen viedessä liiemmät menohalut.

Maanantai oli sentään aurinkoinen, mutta kylmästi puhaltava tuuli San Andersin hiekkarannalla muistutti, että talvea tässä vielä eletään.

 

 

29.1.2012

Aamun- päivän- illan lämpötilojen suuret vaihtelut on huomioitava, kun lähtee kokopäivän kestäville autoretkille. Aamun lämmin vaatetus vaihtuu päivän rantavaatteisiin tuota pikaa auton etupenkillä matkan aikana. Onhan se hiukan vaikeaa kiemurrella eroon legginseistä ja rintsikoista ja korvata ne bikineillä, mutta kaikkeen oppii, kun ronskisti yrittää.

 

 

28.1.2012

Vaikka olenkin päivänsankarittarena päätösvaltainen päivän ohjelmaan, annoin jalomielisesti periksi miehen toiveille päästä hurjimpaa vuoristotietä huristelemaan. Mascan vuoristokylästä ajaminen alas laaksoon turistibussin perässä osoittautuikin "mielenkiintoiseksi". Välillä mentiin kapealla tiellä kävelyvauhtia, kun tumpeloturistit puristivat rattia naamat jännityksestä punaisina.

 

 

27.1.2012

Palmasiin olisi voinut jäädä vielä toviksi, kun puheen pulputus jäi pahasti kesken hotellissa sattumalta kohtaamamme "hengenheimolais"-perheen kanssa. Matkalla ollessa ilahduttaa aina mukavan uuden tuttavuuden ja matkaseuran löytyminen.

Pieni, kahden ja puolen tunnin merimatka takaisin "kotisaarelle" meni aurinkoista merimaisemaa katsellessa ja netin toimimattomuutta kiroillessa.

 

 

26.1.2012

Kansalaisvelvollisuus hoidettu Las Palmasin konsulaatissa ja oma hiljainen toivomus piirretty vaalilappuun. Yksi pieni tärkeä kokemus saatu taas elämän helminauhaan.

Uusi kokemus on myöskin se, että kun katselee omia "siroja" nilkkojaan, eittämättä tulee Joulu mieleen. Kirkas auringonpaiste paahtoi jalkateriin hauskat vauhtiraidat, kun remmisandaaleissa pyöriskelin pari tuntia  pitkin Moganin kujia ja toreja. Nyt jalat ovat todella mallia "Miss Bigi".

 

 

25.1.2012

Aamuyön herätyksen jälkeen siirryttiin laivalla toiselle saarelle, Las Palmasiin! Hemmetin Hulda-navigaattori tuli hulluksi ja pyöritti meitä toden teolla etsiskelemässä etukäteen varattua hotellia sokkeloisessa ahtaassa kaupungissa.  No löytyihän viimein parkkihalli ja ystävien residenssi kaiken tuskan puristuksen jälkeen.

Katselmus Kanterasin rannalla ja Sirkan maukas illallinen kruunasivat mukavan päivän.

 

 

24.1.2012

Aurinko porottaa kirkkaalta taivaalta, alla mustaa laavahiekkaa, maininkien pauhu vasten rantaviivaa.... Suljettujen silmäluomien takana ajatukset palaavat kuitenkin kotimaahan, ystävän luokse, jolla on nyt surua. Elämän rajallisuuden pohtimiselta ei pääse pakoon, olitpa sitten lumen keskellä kotinurkissa tai etelän ruuhkaisella kuumalla aurinkorannalla.

 

 

23.1.2012

Vaikeaa on tämä tietotekniikkapuoli ottaa käyttöön täällä Espanjassa. Verkkoa ei ole onnistuttu saamaan omaan huusholliin, joten ollaan nettikahvilan verkon varassa toistaiseksi. Yritystä ei näiltä näytä puuttuvan - kun poikkesimme pikku myymälään juomia ostamaan, alkoi myyjä esittelemään meille kameran muistikorttia, jolla kuvat saa onnistumaan paremmin vastavaloon. Kaupat syntyivät - tiedä sitten, paljonko meitä siinä touhussa vedettiin höplästä!

 

 

22.1.2012

Taksi tulee tuota pikaa kiidättämään meidät nietosten läpi lentokentälle. Eipä kovin hyvältä näytä säätilaennuste tuolla Teneriffalla, lämpötilat lähipäivinä 12-15 astetta. Ehdin jo pakata laukkuun kesäisempiä vaatteita, mutta tuon ennusteen nähtyäni tuli karderuubiin pieniä muutoksia. Villahousuja en sentään mukaan ottanut.

Kirjoittelen tänne sivuille, jos saan nettiyhteyden pelaamaan; sekin on luojassaan!

Mitä matkalle mukaan

 

Tunnisteet: matkakertomus Teneriffa, Teneriffan matkakertomuksia,

Teneriffa blogi, Teneriffan matka, Teneriffan kuvia, kokemuksia Teneriffalta,

matkakohde Teneriffa, Puerto de la Cruz matkablogi, Puerto de la Cruz matkakertomus